Countdown

Idag ær det den 31.a januari. Februari har bara 28 dagar, ifall jag inte har missat att det skulle vara skottår i år? Nu ska jag børja nedrækningen.. 28 dagar. Wuhuu!

Hypochondria and other shit

Alltså i snart över en månads tid så har jag haft on i vänstra sidan av höften, eller alltså magen. Det sticker och har sej. Blindtarmen är väl på högra sidan, right?
Ifall jag skulle göra annat på dagarna nujust än att vakna, åka till jobbet, komma hem, se på tv en timme och gå och sova skulle jag skriva mera här. Men vem fan orkar läsa om fiskar varje dag? När mitt liv blir lite mera innehållsrikt eller något spännande sker så lovar jag att jag ska hålla alla underrättade.



Read between the lines

1440 timmar

Igår var det exakt 2 månader tills jag blir 20. Just for the record.
Jag och Jannike får børja rækna ner! (Vi ær fødda  på samma dag, samma år)

People and coffecups

Jag førstår mej inte på folk som dricker vatten ur kaffemuggar. Eller saft før den delen. Ur en kaffemugg dricker man ju kaffe och annat som ær varmt. Har man inga rena glas kan jag væl førstå att man tar en mugg istællet, men finns glas så varfør mugg?
Varfør varfør VARFØR
Om någon har en bra teori om varfør får ni gærna ge svar.

Saknad

Det som ær sæmst med att inte bo hemma, (med hemma syftar jag på Finland) ær att man missar allt. Både i Stockholm med omnejd och alla evenemang i Finland. Inbjudningar ploppar upp var och varannan dag på facebook eller på mejl eller via muntliga erbjudanden och jag får svara " jag sitter fast i Norge så tyværr kan jag inte komma. Och jag har menat det varje gång hittills. Det ær så surt, att veta hur roligt det skulle vara att delta, speciellt då de flesta evenemang ordnas av kompisar eller personer som man kænner.
Som vanligt finner ni mej på Norway Pelagics enhet i Måløy, i væntan på att vågen ska stanna på 500 ton och att klockan ska ticka.

Fyrklöver

Helgen började med en känsla av att allt skulle gå mer eller mindre käpprätt åt the devils land, som jag ignorerade. Resultatet blev inte en procent bättre än vad min magkänsla var. Så nu har jag skrapat upp båda mina knän, lidit av näringsbrist och sömnbrist samt jobbat baksidan av mej under föregående dygn. Uppmuntrande är dock, att när jag kommer hem härifrån så väntar Simone de Beauvoir- Det andra könet på mej i Larsmo i ett paket. Ett paket är också påväg hit till mej nujust som jag kommer att få massa glädje och stor nytta av.

Fyrklövern som jag tatuerade in före jag åkte iväg till Norge, för att ge mej välfärd och väl behövd tur, har inte hjälpt det minsta. Den verkar bara få mej i mera problem än förut. Kommer min olycka att förfölja mej resten av livet nu?

Lycka är att sova i sin egen säng har jag lärt mej. Därför ska jag passa på att suga åt mej lite lycka nu när jag har möjlighet.
Good night over and out

Got a surprise for you mister

Fredag= fri dag. Min hjärna kokar över, allmänt rastlös och har lust att göra något helt urflippat. Typ riva ett hus. Eller simma vid Refvikssanden. Eller springa naken genom Målöy. You get my point.
Det är sånahär dagar jag behöver SUPERIDA! Våra konstiga hjärnonr klickar så bra och jag känner på mej i mina små grå att hon är på samma humör!

Nördism

Vad finns det för substantiv motsvarande nörd? Om man jämför med tex. filosof versus filosofi versus filosofisk? Är det jag som inte bara har fattat, eller fattas deta i vårt vokabulär? Kan någon vänlig själ upplysa mej?
Själva tanken kom ursprungligen från det att det endast kommer handbolls-VM på exakt varenda kanal på tvn. Ska bara sport/handbollsnördar få glädje ur tvtittande ikväll? Animal planet och discovery channel visar ju dock inte VM, där kommer det ännu sämre program ikväll.
Varför måste man visa samma program på alla kanaler? Räcker det inte att de visar matchen från en kanal, istället för sex eller sju stycken? I och för sej så har vi både svenska och norska kanaler så det blir lite dubbelt. Men ändå. Man kan ju bara se på en kanal på samma gång.
Och när annars visas ett program på samtliga kanaler? Månlandningen 1969 kanske?
Hälsningar en icke-handbollsnördig (snälla ge mej ord) finlandssvensk bosatt i Norge.

Plättflip

Här har ni beviset. fast det blev ju självklart inte lika bra som första gången.
Beskåda och beundra.
http://www.youtube.com/watch?v=r5TIdOyB86Y

magic pancakes

Nyss lyckades jag svänga på en pannkaka/plätt sådär fancy som alla kockar gör. Sådär med stekpannan. Ja.. Känner mej lite pro. Ska försöka en gång till så jag får filmbevis på detta. Kan inte ge några garantier då jag tror det var en luckyshot.


Ohja, great success! Nu ska jag bara klura ut hur jag får uppladdat filmen hit på bloggen. Back to the pancakes

Rastlöshet

Är ledig för tredje dagen i rad, och efter att ha jobbar över en vecka i sträck blir det lätt så att jag inte vet vad jag ska göra med all ledig tid som jag får över. Istället för att göra någonting viktigt eller produktivt slutar det ofta med att jag sover halva dagen, dricker en massa kaffe och sitter framför tvn/datorn hela dagen. Som idag.
Som tur är så bestämde jag och Jannike en kaffedejt redan igår, så efter ca två timmars ställande hit och dit (mest pga. att jag är så tankspridd) så ska jag gå in till cafét. 200 meter.

JO!
Jag har börjat sticka en Pippitröja! En sån vit-blå-röd skapelse som Pippi har på sej på vintern.. Hoppas på att få den klar före vi flyttar från Målöy. Den kommer att bli bäst.

varmt regn

Våren är på intåg i Målöy och jag njuter. I Larsmo är det -21 grader, och det är helt ofattbart.
En sen väckning, färskbryggt kaffe (istället för pulverkaffe) och joghurt med frukt inklusive det underbara vädret räddar min dag.
Har dessutom bestämt mej för att försöka fota lite oftare, fast det kanske inte kommer att ske inom en snar framtid. Fast i och för sej så har jag med ny dator också ett godtagbart redigeringsprogram som gör allting lite roligare. Och kanske, ifall jag har ett överflöd av pengar i begynnelsen av sommaren kan jag köpa mej en bättre kamera.
Dessutom har jag massa idéer som bubblar i min skalle dag som natt och jag vill göra verklighet av allt.

Regnet spolar bort snön och all smuts
Utsikt från vårt fönster, Gate 1 imorse. Kärlek

correction

Fem jævla gånger till spottade helvetesmaskinen ut fiskar i huvudet på mej, plus att någon tog min plats. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Vilka hemskheter kommer att hænda næst? Kommer jag att bli øverkørd av en truck kanske? Hungrig ær jag också..

Dagens horoskop:
TUR:
Tecknen visar på att du har otur idag.
Detta behöver inte betyda att du råkar
ut för något men om du nu gör det så
kan oturen förvärra situationen.

ARBETE:
Om det inte hade varit för din relativt
goda lön så hade du gärna sagt upp dig.
Idag har du många sådana tankar.

It really hit the bullseye.


dudeitsalama

Eftersom att jag hørt att folk inte verkar førstå vad min blogg heter, så tænkte jag att jag ska gøra det klart før alla nu. Dude it's a lama. Alltså djuret lama. Idén till bloggnamnet kom min kompis Ida med (idasundkvists.blogspot.com). Eller egentligen var planen att den skulle heta "Dude is that a lama" men efter att ha suttit och førsøkt klura ut ett namn i en och en halv timme samarbetade min hjærna inte med mej till 100% så det blev lite fel. Nåja, værre kunde det ha blivit. Jag kunde ju ha stavat helt fel eller liknande.

Idag ær en førjævlig dag, och jag børjar tvivla på min karma. Vad kan jag ha gjort før att førtjæna all skit jag får på mej nujust? Allt tæønkbart som kan få mej på dåligt humør och få mej førbannad tycks komma på en och samma gång. Exempel: står och sorterar fisk vid ett sorteringsband på jobbet, helt ovetande och oførberedd dimper det ner ett halvkilo sill i huvudet på mej från en maskin. Det gør fanimej ont att få en skarp fisk ner i huvudet. Detta hænder tre gånger inom loppet av max 10 minuter. Annars hænder det aldrig. Hur stor ær då chansen att det hænder tre gånger? Fucking noll (næstan). Jag får också stå med den mest retarderade personen på denna planet, och jag ær så jævla less, bitter och næmnde jag redan LESS på allt nujust.

Dagdrømmer om Indien, det ær vad som ræddar mej från att inte gå under nujust.
Hasta la fucking vista suckers.

12

Hær slænger jag in ett vældigt onødigt och tråkigt inlægg, bara før att nån dær ute i værldsrymden eventuellt har dødslængtan eller ofantligt tråkigt och kanske, KANSKE går in hær och kikar av ren boredomness(?!?).  Hoppas att detta førstås alla norska æn och øn till trots. Hasta la vista back to reality and the fish continues.

jobba mera

Fortfarande på jobb. Eller igen kanske man ska sæga. Ær less på allt, før alla maskiner kraschar och har sej hgela tiden. Nu vill jag åka hem. Vi har møblerat om, blev skitmysigt. Ska ladda upp en bild ifall jag har lust, tid och ork. Kommer ju knappast att ske.

alcohol diaries

Igår startade jag mitt førsøk till en bok, eller tja åtminstone en sorts dagbok. Call it whatthefuck you want. Har bestæmt mej før att skrva ner all alkohol jag dricker under 2011, och min kompis Pate kom på den idén att jag kan gøra det till just- Alcohol diaries. Så den påbørjade jag igår. Med en ynga Tuborg øl. Jaja.
Back in bussiness också, jobbar ikvæll någrafå timamr. Med 100%. Very nice indeed. Ordning och reda pengar på freda (torsdag). HAH!

Too little time

Typiskt att när jag hade satt klockan att ringa på 10 så jag inte skulle sova bort hela dagen, då laddar batteriet till telefonen ur. Det slutade med att jag vaknade för 10 minuter sedan. Alltså 13.30. Failure!
Har så jävla massor att göra idag, ska till försäkringsbolaget, polisen med ett körkort, besiktningskontoret. Sen ska jag hinna packa också och sova för inatt. Nu ska jag dricka kaffe ur min halvlitersmugg och äta bounty. Världens bästa brunch.

chips

Blev två chipspåsar för uppskattningsvis 1000€ idag. Vilken jävla tur man kan ha. Nu öskar jag död åt världen. Imorgon ska jag sova, packa, sätta mej i bilen mitt i natten för att köra ner till Åbo. Stiga på båten, sova hela dagen och vakna när vi anländer ti underbara Stockholm. Bilkörning i 14 timmar följer som nattfösare. Fyfan. FUCK YOU tack och godnatt.

100

Igår kom jag över 100 gränsen här, 112 besökare. Wohoo! Synd är bara det att jag satt och fixade designen igår så jag stod väl själv för åtminstone 50% av alla sidvisningar.
På tal om ingenting. Mitt dagsprojekt är att ladda ner Narnia 2, så att jag kan se den nyaste (trean). Eftersom att jag nyss vaknat kan jag inte åstadkomma något här för det är moln i mitt huvud. Goodbye for now.

Denna dagen

Vart försvinner alla dagar som har varit? Är det någon som sparar dem och sätter dem på burk. Det skulle jag göra. Typ som Harry Potter (jag är inget stort fan egentligen) där minnen finns i burkar. När man kommer ihåg en dag kunde man öppna burken och plötsligt vara inne i den dagen igen. Jag saknar dagar nästan hela tiden, och borde nog lära mej att leva i nuet. Carpe Diem alltså.
Ibland tror jag att jag är lite schizofren, som idag till exempel. Ajöss.

Hare Krishna

Och ett mycket gott nytt år.
Jag har bestämt mej för, att dethär året ska bli året. Med stora bokstäver. Året av alla toppenår, i år ska jag göra allt jag nånsin har drömt om men aldrig vågat/hunnit/idts (finlandism?! = gidd, pallat)
Jag ska vara produktiv, våga göra allt och lite till. Ja rädda världen också på ett hörn. Jag ska satsa på att vara min tids Moder Teresa. En Moder Teresa som röker, super, härjar och går bärsärk mot världen.
I CAN DO IT!

RSS 2.0